miercuri, 14 aprilie 2010

Eva Sara Badea o femeie mereu alături de cei aflaţi la ananghie


Fire sensibilă, femeia s-a implicat adesea în acţiuni de ajutorare a persoanelor defavorizate. O femeie a cărei experienţă dobândită de-a lungul vieţii a determinat-o să-şi canalizeze toată puterea de muncă şi energia pentru ajutorarea celor aflaţi la ananghie este Eva Sara Badea, directorul Asociaţiei Mara Maria-sucursala Deva.
Născută în comuna Sălaşu de Sus, Eva Sara Badea afirmă cu mândrie că provine dintr-o familie în care bunicii săi au fost ţărani, oameni de vază şi muncitori. Absolventă a Institutului Pedagogic din Cluj Napoca, Eva Sara Badea a profesat timp de 17 ani ca şi cadru didactic. A predat limba română şi franceză la mai multe şcoli şi grădiniţe din judeţ. Despre activitatea de cadru didactic Eva Sara Badea mărturiseşte că este una dintre cele mai plăcute meserii. „Iubesc copiii nespus de mult. Şi de fiecare elev al meu m-am ataşat foarte tare. O experienţă mai sensibilă din activitatea mea de cadru didactic a fost în vremea când predam la centrul de la Păclişa. Nu am rezistat acolo foarte mult. Cam doi ani şi jumătate. Copii de acolo aveau mari probleme de comportament, apoi a avut loc o întâmplare foarte nefericită în viaţa mea şi am renunţat la această meserie”, a mărturisit Eva Sara Badea. Şi-a continuat activitatea la Institutul de Cercetare Minieră timp de nouă ani. De-a lungul carierei Eva Sara Badea a absolvit mai multe cursuri de formare profesională de la operare calculator până la cursuri de management de conducere şi organizare.
Momentele grele i-au schimbat viaţa radical 
Imediat după revoluţie Eva Sara Badea a pornit o mică afacere. A început de la un simplu chioşc lângă un bloc turn. Fiind un bun manager şi-a extins afacerea. A ajuns al şaselea comerciant, ca importanţă, din judeţ care deţinea cinci depozite şi şapte magazine în întreg judeţul Hunedoara. Bunele sale calităţi de manager nu au ferit-o însă de răutatea şi relele intenţii ale angajaţilor. Astfel în 2006 contabila lanţului de magazine împreună cu gestionarul firmei au sustras sume importante de bani din conturile societăţii, ceea ce a dus la falimentarea lanţului comercial. „Am avut nefericita ocazie să fiu delapidată. Am avut prea mare încredere în oameni şi nu i-am supravegheat mai îndeaproape. Consider că o afacere merge bine atâta vreme cât este în familie. Drept este că m-am extins mai mult decât trebuia. Persoanele care m-au delapidat nu sunt de găsit nici în ziua de azi”, a completat Eva Sara Badea. Perioada care a urmat după falimentarea lanţului de magazine nu a fost una uşoară pentru Eva Sara Badea. Avea de restituit sume importante de bani care îi fuseseră furaţi, iar majoritatea persoanelor pe care la momentul respectiv le considera „prieteni” nu i-au fost alături şi în momentele grele. „A fost o perioadă foarte grea. Un moment de cumpănă. Foarte puţine persoane mi-au fost atunci alături. Numai Bunul Dumnezeu m-a ajutat să trec peste acel „hop” al vieţii. Îmi amintesc că am mers la Prislop la Mânăstire. Era un preot care mi-a spus atunci aşa: „Ai pierdut, doamnă, materialul, dar ţi-ai câştigat sufletul!”. A fost un moment în care viaţa mi s-a schimbat radical”, a spus Eva Sara Badea.
Familia a fost principalul susţinător
Femeie puternică, care nu s-a lăsat niciodată îngenunchiată de problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului, Eva Sara Badea a găsit puterea să meargă mai departe. În tot acest timp a avut mereu alături familia. Fiica sa şi cele două nepoţele i-au fost cel mai mare sprijin în momentele grele. Până în 2009 a lucrat în domeniul asigurărilor, unde a avut rezultate remarcabile, ajungând să ocupe postul de consultat senior în cadrul agenţiei. Din luna ianuarie a acestui an Eva Sara Badea este directorul Asociaţiei Mara Maria - sucursala Deva. „Activitatea de aici îmi aduce enorme satisfacţii şi o fac cu foarte mare plăcere, dar şi răbdare. Momentele grele prin care am trecut m-au făcut să înţeleg oamenii şi greutăţile lor şi m-au determinat să îmi doresc să îi pot ajuta. Iar acest lucru îmi dă un elan extraordinar”, a spus Eva Sara Badea.

Irina Năstase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu