joi, 1 aprilie 2010

Aleşii Hunedoarei au trecut fântâna lui Leu prin puţul gândiri


Ieri, s-a mai consumat o şedinţă cu scântei în Consiliul Local Hunedoara. Întrunirea consilierilor a început cu o ceartă, a continuat cu o „dublă” de pauză şi s-a încheiat cu o pace improvizată. Certurile şi discuţiile în contradictoriu sunt la ordinea zile în şedinţele consilierilor locali din Hunedoara. Nici cea de ieri nu făcut excepţie de la regulă. Încă din primele minute ale şedinţei, consilierii locali „s-au aprins” din cauza unei note de fundamentare, făcută de consilierul Mihai Leu, notă care, aparent, nu avea nicio legătură cu şedinţa. Totul a pornit de la un certificat de urbanism, eliberat de Primărie, pentru construirea unui imobil într-o zonă cu spaţii verzi din oraş.
Paradoxal, terenul pe care urma să se construiască acel imobil era situat exact lângă clădirea consilierului nemulţumit, Mihai Leu. „De ce s-a eliberat acest certificat de urbanism? Acolo este o zonă verde! Doriţi să distrugeţi tot spaţiul verde din oraş şi să construiţi blocuri? Eu propun ca acolo să se amenajeze un parc cu o fântână arteziană”, a afirmat Mihai Leu.
Ședința a continuat... cu o pauză 
Deşi secretarul Primăriei a încercat în nenumărate rânduri să-i explice consilierului că acel certificat are rol pur informativ, Mihai Leu a insistat şi mai mult pe subiect. Şi pentru că toţi consilierii erau nelămuriţi în legătură cu dorinţele acestuia, fie doar de a se discuta sau de a se întocmi un proiect de hotărâre, au luat o pauză pentru a se lămuri. A fost un fel de „time out” ca-n sport, pe o perioadă de 30 de minute, numai că – în mod nesportiv, dar tipic pentru politicieni – pauza a durat exact o oră.
Mulțumit și nu prea 
„Pohta ce a pohtit” Mihai Leu (şi anume introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind construirea unei fântâni arteziene în acea zonă) a fost satisfăcută de consilierii locali care au votat hotărârea, însă povestea a rămas „ca în tren”. Pentru că proiectul a fost lucrat la repezeală, nu se ştie cine va face construcţia, de unde vor fi asiguraţi banii şi cine va administra acea zonă.
Andreea Lazăr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu