luni, 15 martie 2010

Primăvara asta în Brad se poartă...gropile.


Şoferii din municipiul Brad sunt exasperaţi de starea proastă în care se află străzile. Consiliul Judeţean a alocat anul acesta două miliarde de lei vechi pentru repararea şi întreţinerea drumurilor din Brad, ceea ce va fi total insuficient ţinând seama de starea dezastruoasă a acestora.

Străzile din Brad au ieşit foarte prost din această iarnă. Pentru şoferi condusul autovehiculelor pe oricare din drumurile municipiului a devenit un „sport extrem”, în special pentru cei care au drum în zona numită „Peste Luncoi” şi se încumetă să străbată strada Liberăţii

Edili din Brad, competenţi de dau în „gropi”

Un locuitor hâtru al municipiului Brad spunea mai în glumă, mai în serios, că primarul Cazacu a reuşit să facă oraşul „lună”. Nu de alta, dar aşa cratere se găsec numai pe satelitul natural al Terrei. Şi omul a avut perfectă dreptate, pentru că şoferii care sunt obligaţi să circule pe străzile din municipiul de pe Crişul Alb se confruntă zilnic cu miile de „cratere” care s-au format în asfalt. „Mi-am terminat telescoapele la maşină. Este inadmisibil ce se întâmplă cu şoselele din Brad. Trebuie să trec de câteva ori pe zi pe strada Libertăţii şi sunt atâtea gropi, încât practic nu se pot ocolii” se plânge Andrei Almăşan. Nu numai strada Liberăţii arată ca după bombardament. Şi alte drumuri din zona centrală a municipiului Brad sunt pline de gropi. Pe strada A.I. Cuza, care a fost betonată în urmă cu peste 20 de ani există gropi cu o vechime considerabilă pe care autorităţile le ignoră. Şi o călătorie pe strada Horea a început să devină o adevărată cursă cu obstacole pentru şoferi, cu toate că artera de circulaţie a fost asfaltată în urmă cu câţiva ani.

Primarul împrte brădenii în cetăţeni de diverse categorii

În funcţie de starea drumurilor din municipiul Brad, locuitorii sunt împărţiţi în mai multe categorii. Cei care locuiesc în centrul oraşului, singurl loc în care s-au făcut câteva amenajări, locuitorii cartierelor de blocuri, care sunt nevoiţi să-şi distrugă maşimile prin gropi ca să ajungă acasă şi brădenii care locuiesc pe srăzile periferice, care de multe ori pleacă de acasă în cizme de cauciuc, cu pantofii în plase şi îşi schimbă încălţămintea când ajung în centrul oraşului. Chiar dacă toţi plătesc impozite, nu toţi brădenii se bucură de acelaşi confort.
Alexandru Avram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu