miercuri, 3 martie 2010

Garda de Mediu Hunedoara aniversează cinci ani de la înfiinţare

Comisariatul Judeţean Hunedoara, al Gărzii de Mediu, va aniversa în 12 martie cinci ani de la înfiinţare. Cu această ocazie opiii din Deva, Călan şi Hunedoara ajutaţi de voluntarii de mediu vor planta copaci în incinta şcolilor la care învaţă. Totodată vor demara două proiecte în cadrul cărora micii ecologişti vor avea posibilitatea să îşi exprime inventivitatea confecţionând din deşeuri obiecte.
Cele mai frumoase lucrări vor fi premiate.
Pentru a marca această zi festivă Corpul de Mediu al Voluntarilor Hunedoara va planta copaci, împreună cu elevii de la Şcoala Europeană „Andrei Şaguna” din Deva, în incinta instituţiei de învăţământ. De asemenea voluntarii de mediu vor îi vor coopta şi pe elevii şcolii generale din Călan şi pe cei ai Şcolii Generale numărul şase din municipiul Hunedoara să participe la proiectul denumit „Natura, laboratorul meu”. Elevii vor
confecţiona din deşeuri de lemn căsuţe pentru păsări, care ulterior vor fi montate cu ajutorul Ocolului Silvic Hunedoara în pădurea Chizid.

Se vor confecţiona lucruri utile din deşeuri

„Până acum s-au înscris 50 de copii, dar dacă mai sunt doritori nu îi voi refuza. Toate aceste concursuri, proiecte, inclusiv plantarea copacilor cu ajutorul copiilor le organizăm cu scopul de a
conştientiza populaţia despre efectele nocive pe care le au deşeurile asupra vieţii şi sănătăţii
noastre”, a declarat Cristina Moldovan, comisarul şef al Comisariatului Judeţean Hunedoara al
Gărzii Naţionale de Mediu. Peste o săptămână comisarii Gărzii de Mediu vor demara încă un proiect în cadrul căruia, copiii care învaţă la şcolile din judeţ vor trebui să se folosească de imaginaţie.”În cadrul acestui proiect copiii vor confecţiona obiecte din deşeuri de orice fel. Copiii sunt foarte inventivi. Spre exemplu m-au surprins anul trecut când din cutii de îngheţată au făcut bomboniere.”, a adăugat Cristian Moldovan.

Maria Bulz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu