joi, 4 martie 2010

Aleşii locali ai Devei au votat, consultativ, comasarea liceului Horea cu Grigore Moisil

Sala de şedinţe a Primăriei municipiului Deva a devenit, ieri, neîncăpătoare. Pe lângă aleşii locali deveni şi angajaţii din aparatul propriu al primăriei, zeci de dascăli din şcolile şi liceele din municipiu au luat cu asalt Consiliul Local. Aceştia vroiau să audă cu propriile urechi cum votează consilierii comasarea şcolilor din Deva, după proiectul depus de Inspectoratul Şcolar.

Cazul cel mai aprins a fost cel al Liceelor „Horea” şi „Grigore Moisil”, care se vor uni într-o
singură unitate cu personalitate juridică. Reprezentanţii celor două instituţii de învăţământ nu s-au dumirit nici acum care este viitoarea locaţie în care va funcţiona liceul comasat. „M-am lămurit într-o oarecare măsură. Am înţeles că articolul se referea la această comasare şi la denumirea celor două licee. Dar nimic despre locaţie. Am citit doar într-o expunere de motive
în care se spunea că această locaţie va fi stabilită la Liceul Grigore Moisil”, a declarat unul dintre profesorii prezenţi, Claudia Necula.

Primarul... din nou absent

Dacă la ultima şedinţă de Consiliu Local, viceprimarul Devei l-a acuzat pe edilul şef că este mai mult plecat. Ieri, aşa a şi fost. De la şedinţa „de îndată” a lipsit tocmai primarul Mircia Muntean, absenţă care a fost taxată de consilieri. Consilierul Vasile Ţonea l-a acuzat pe primarul Mircia Muntean că a iniţiat proiectul de hotărâre, dar la şedinţa de Consiliu nu s-a prezentat să îşi susţină punctul de vedere, încercând în acest fel să paseze răspunderea pe umerii aleşilor locali.
„Astăzi suntem aici să stabilim soarta acestor elevi. Iar când este vorba de a luat o hotărâre de asemenea importanţă şi cu o anumită greutate, pentru că unii vor fi mulţumiţi, iar alţii nemulţumiţi de ceea ce vom hotărî acum, domnul primar pleacă… Şi-a pus coada între picioare şi a plecat la plimbare. Nu ştiu unde o fi, în ce ţări exotice o fi acuma, dar nu vine aici ca să nu
poarte răspunderea”, a afirmat Vasile Ţonea la începutul şedinţei.

Mult scandal pentru nimic

Profesorii au înţeles că votul pe care îl dau consilierii locali este doar consultativ. Ministerul
Educaţiei, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, are puterea de decizie. Consilierii locali
deveni au votat în favoarea comasării şcolilor „Horea” şi „Grigore Moisil”, în forma propusă de Inspectoratul Şcolar. Ei au fost nevoiţi să facă acest lucru, pentru că nu puteau amâna luarea unei decizii din motive de buget. „Era absolut necesar să luăm o decizie. Nu mai puteam amâna acest lucru. Decizia pe care am luat-o a fost în concordanţă cu fundamentarea făcută de inspectoratul şcolar”, a declarat viceprimarul Devei, Florin Oancea.

Andreea Lazăr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu