Ieri la Tribunalul Hunedoara a avut loc al treilea termen al procesului în care este judecată brokeriţa Adriana Constantin. Avocaţii firmei de brokeraj SSIF Broker S.A. Cluj au invocat în instanţă excepţia de neconstituţionalitate menţionând că societatea nu şi-ar fi putut exercita dreptul la apărare încă de la începutul procesului. La auzul acestei solicitări, victimele „brokeriţei” şi-au manifestat indignarea protestând în sala de judecată. Urmează ca instanţă să decidă dacă va admite excepţia de neconstituţionalitate. Dacă solicitarea va fi admisă există posibilitatea ca S.C. SSIF Broker să se eschiveze de la plata a două milioane de euro.
Victimele „brokeriţei” Adriana Constantin se prezintă în număr tot mai mic în sala de judecată, după ce procesul pare să bată pasul pe loc. Ieri au venit la proces doar o treime din cele 270 de persoane care au fost escrocate de fosta directoare a SSIF Broker S.A. Cluj. (Una dintre persoanele care a depus plângere împotriva femeii a decedat). Procesul a început cu o jumătate de oră întârziere, deoarece procurorul de caz a rămas blocat în trafic.
„Şi noi avem drepturi... Este arsenalul obişnuit de tergiversare a procesului”
Dacă instanţa va admite excepţia de neconstituţionalitate, dosarul va fi trimis la Curtea Constituţională. Astfel, există posibilitatea ca procesul să fie suspendat pe o perioadă de timp de şase luni până la un an. Excepţia invocată de SSIF Broker S.A a fost susţinută şi de procurorul de caz. „Eu cred că şi procurorul ar fi trebuit să se opună solicitării, ori el a fost de acord şi a adoptat aceeaşi tactică cu a avocatului care apără societatea de brokeraj. Astfel ar fi posibil să se gândească şi la faliment, iar păgubaşii să nu îşi mai recupereze banii”, a declarat Andrei Guga, apărătorul prefectului Attila Dezsi. Excepţia de neconstituţionalitate invocată de avocatul firmei de brokeraj a stârnit mânie în rândurile păgubaşilor. La solicitarea avocatului SSIF Brokeraj S.A Cluj: „Haideţi să fim rezonabili”, furia şi indignarea a cuprins întreaga sală. „Tot noi să fim rezonabili? De ce nu o lăsaţi şi pe Adriana Constantin să vorbească. A cui angajată era când a furat aceşti bani? Şi noi avem drepturi la Curtea Constituţională. Excepţia de neconstituţionalitate este o parte din arsenalul obişnuit de tergiversare a procesului”, a strigat mulţimea furioasă.
„Este o copie fidelă a procesului FNI”
Ulterior procurorul a revenit şi a solicitat disjungerea cazului. În aceste condiţii procesul penal în care este judecată Adriana Constantin ar putea fi finalizat, iar cel civil în care este judecată societatea SSIF Broker să ruleze „cu încetinitorul”. Avocaţii celor păgubiţi au cerut din nou instanţei să dispună blocarea conturilor societăţii SSIF Brokeraj S.A Cluj. „Procuratura este împotriva noastră. Viaţa noastră este blocată iar conturile lor nu. Este o copie fidelă a procesului FNI. Cum să mai avem răbdare?”, spunea un bărbat, când procurorul de caz a cerut disjungerea dosarului. Tot ieri instanţa a decis ca Adriana Constantin să rămână în continuare în arest. Următorul termen al procesului va avea loc în 20 aprilie.
Maria Bulz
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu