miercuri, 31 martie 2010

Boschetarii au reintrat în atenția aleșilor locali


Cam 30 de oameni pentru care străzile Devei au devenit „casă” vor avea un acoperiş deasupra capului, pe timpul nopţii. Cel puţin asta susţin aleşii urbei care au aprobat, în şedinţa Consiliului Local de ieri caietul de sarcini pentru amenajarea unui adăpost de urgenţă pe timp de noapte. Proiectul edililor locali prevede amplasarea adăpostului pe strada Nicolae Grigorescu, pe linia ferată şi ar urma să cuprindă dormitoare, bucătărie, oficiu, spaţiu pentru depozitarea alimentelor, spaţii igienico - sanitare, camere de carantină şi deparazitare.
„Ca urmare a evoluţiei crescătoare, din ultimii ani, a numărului persoanelor fără adăpost la nivelul municipiului Deva, considerăm că este necesar şi oportun realizarea acestei investiţii. Imobilul va avea o capacitate de 30 de locuri şi va fi amplasat pe strada Nicolae Grigorescu, la numărul 8 bis”, se arată hotărâre supusă spre aprobare consilierilor locali.
Una scrie, alta se zice 
Pentru a demonstra că este pe deplin interesat de proiectele de hotărâre prin care vine în sprijinul devenilor, viceprimarul Cosmin Costa a făcut următoarea declaraţie referitoare la acest adăpost: „Adăpostul va avea o capacitate de 50 de locuri şi va fi amplasat în Sântuhalm, în apropierea celui pentru câini”. Această declaraţie contrazice votul consilierilor din şedinţă, şi asta deoarece în proiect atât capacitatea cât şi amplasamentul sunt cu totul altele.
O idee bună 
Ideea amenajării unui adăpost pe timp de noapte pentru oamenii străzii ia fost sugerată primarului Devei în urmă cu un an. Atunci s-a făcut chiar şi o campanie prin intermediul massmedia pentru a determina autorităţile să le întindă o mână de ajutor acestor oameni. S-a implicat chiar şi Asociaţia Antiparkinson care a venit cu propunerea ca doar spaţiul să fie asigurat de municipalitate, de restul ocupându-se voluntarii asociaţie. Fără succes însă. Iniţiativa amenajării unui adăpost de noapte şi-a însuşit-o primarul Mircia Muntean şi va fi un proiect al Primăriei Deva.
Andreea Lazăr 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu