marți, 8 iunie 2010

Oancea versus Mircia, un nou episod


Cei doi liberali se află de mai multă vreme într-un conflict deschis. Oancea, fost lider al PNL Deva, l-a sprijinit pe Mircea Moloţ în lupta pentru preşedinţia organizaţiei judeţene împotriva lui Mircia Muntean. Ca răspuns, edilul Devei l-a schimbat pe Oancea din funcţia de viceprimar. Imediat după ce a fost schimbat din funcţia de viceprimar, cu voturile colegilor săi de partid, Florin Oancea şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PNL. După câteva luni, fostul viceprimar al Devei revine în forţă şi candidează pentru funcţia din care a demisionat, pe motiv că a fost dezamăgit de atitudinea colegilor săi de partid. Contracandidatul său este primarul Mircia Muntean care, după ce a pierdut bătălia pentru conducerea organizaţiei judeţene, în faţa lui Mircea Moloţ, s-a repliat şi vizează acum preşedinţia organizaţiei municipiului Deva.
Bătălia pe Consiliul Local Deva
Mai mult decât ambiţiile politice, lupta pentru preşedinţia PNL Deva are ca miză controlul Consiliului Local. Preşedintele organizaţiei locale, împreună cu forul de conducere, poate să retragă oricând sprijinul politic al consilierilor care nu se supun „disciplinei de partid”. În acest moment, Mircia Muntean a reuşit să preia controlul a nouă consilieri PNL şi să formeze o majoritate împreună cu aleşii PDL şi UDMR. O eventuală victorie a lui Florin Oncea, în lupta pentru preşedinţia organizaţiei locale, ar înclina balanţa în favoarea acestora, cei nouă consilieri fiind puşi în situaţia de a vota ce vrea liderul politic sau de a fi schimbaţi. În acest fel, cu o majoritate ostilă în Consiliu, lui Mircia Muntean i-ar fi greu să conducă municipiul Deva.
Oancea vrea unitate, Mircia e sentimental
Fostul viceprimar, Florin Oancea, este încrezător în şansele sale. „Candidez cu gândul de a menţine unitatea partidului şi de a câştiga alegerile locale în anul 2012. Nu accept ca PNL să se predea Partidului Democrat cu ajutorul unor persoane”, a declarat Oancea. În replică Mircia Muntean a fost foarte laconic: „Mi-e milă de el şi nimic mai mult!”.
 
Alexandru Avram

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu