miercuri, 24 februarie 2010

Linişte: Breacking gossip (sau, în traducere dezlânată, Bârfe de ne-am spart)

Râcu lui Belencea se dă cu falimentul pe „sticlă”

Personajul căruia i se spunea încă din nefericit de fragedă pruncie Râcu lui Belencea ar trebui să vă fie cunoscut dacă veţi fi citit parodia noastră la „Sufletul satului”, parodie în care Râcu aspira la urne înalte. Aflarăm noi că firma care administrează postul de televiziune al mogulului Râcu este în cădere liberă din punct de vedere financiar. Se pare că o samă de creditori au făcut cerere de insolvenţă pentru firma Ralex Com Impex într-un moment cum nu e altul mai nepotrivit. Taman în ziua în care a apărut anunţul cu insolvenţa la „foaie”, Consiliul Naţional al Audiovizualului a „uşurat” postul tv de licenţă şi a pasat drepturile spre o viitoare televiziune locală. Ea se va numi Hunedoara TV Chennel. Noi suntem gata să punem rămăşag, dacă este vreun naiv prin judeţ care ar vrea să ţină prinsoarea, că viitorul „Chennel” de televiziune va funcţiona în spaţiul din care emite acum Deva TV, cu aceleaşi echipamente. Toate cele de trebuinţă vor fi transferate pe firma Alexandra Tur, numai datoriile vor sta ca o grea moştenire istorică la fosta firmă pe care o paşte falimentul. (Numai în 2007, Ralex Com Impex a comis o pierdere de vreo două miliarde de lei vechi.) Reţeta de a scăpa de datorii şi de a-i lăsa pe creditori cu buzele umflate, să se uite ca mârtanul la emisiunile de ştiri, funcţionează la fel de bine şi în spaţiul privat ca şi în cel public. Dacă pot fi păcăliţi europenii cu inventarea unei firme noi pe spinarea Apaserv Petroşani, atunci se poate şi când e vorba de o afacere privată.

Se duce de râpă şi instituţia para-ndărătului

Să mai zică cineva că bârfele nu au rostul lor în ziar şi sunt gata să îi demonstrez că se înşeală. Bunăoară, cu ceva vreme în urmă a apărut o „şopârlă” cum că la Călan a fost o licitaţie lucrată în aşa fel încât a câştigat cine trebuia să câştige nu cine ar fi meritat. Şi pe când se negociau prin „cancelariile” celor sus puşi detaliile privind frăţescul para-ndărăt, numai ce se ivi necazul şi nu se mai dau banii cui trebuie. Cel puţin pe moment putem spune că bârfa bate comisionul.

Uscăturile păduri se mută în primărie

Deranj mare în primăria pesedistă de la Băiţa. Se aude că primarul pădurar Damian Diniş e în mare sfadă cu viceprimarul şi ar vrea să dea cu el de uliţă şi să îl lase şomer. Omul cioatelor ar vrea să aducă în locul actualului vice, un forestier de al său, pădurar care a dat cu ciocanul de marcat după încă un dosar penal. Stahie, viitorul viceprimar, vine să se ascundă în primărie după toate prostiile pe care le-a făcut în pădure. El este pe inversul celui proverbial despre care se spune că face-n drum şi fuge-n tufe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu