joi, 1 aprilie 2010

Se dau bani pentru repararea unor drumuri judeţene


Mai multe drumuri judeţene aflate într-o stare deplorabilă vor intra într-un proces de modernizare. Pentru repararea drumurilor judeţene, Consiliul Judeţean a alocat bani din fondul de rezervă bugetară.
Consiliul Judeţean a alocat 118.000 de lei pentru investiţii în modernizarea drumurilor judeţene. Pentru lucrări la tronsonul de drum din DJ 687 Hunedoara – Boş – Groş – Cerbăl – Feregi au fost alocaţi 8.000 lei. Drumul Judeţean 705D Bozeş – Băcâia, până la limita judeţului Alba, a primit 20.100 lei, DJ 760 (Ribiţa – Crişan – Schitu Mănăstirii Crişan) va primii pentru modernizare 14.300 lei.
Consiliul Judeţean va scoate din visterie 18.400 lei pentru modernizarea DJ 707G (pe tronsonul DN7 – Gurasada – Dănuleşti), iar pentru DJ 706B (Luncoiu de Jos – Stejărel – Luncşoara – Dumeşti – Sârbi) a fost alocată suma de 21.200 lei. Pentru ca Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei să poată fi incluse în circuitul turistic european, Consiliul Judeţean a alocat 13.000 lei, bani ce vor fi cheltuiţi pentru modernizarea DJ 705A (Costeşti – Sarmizegetusa Regia. De asemenea, pentru refacerea studiul de fezabilitate privind modernizarea DJ 664 Pas Vulcan – Vulcan au fost alocaţi 5.000 lei.
Drumul e prost şi nici terasamentul nu este bun. Este un drum foarte circulat, mai ales în perioada când sunt inundaţii la Baia de Criş. Zilnic trece pe acolo şi microbuzul care transportă elevi. Din fondurile care le-am avut la Primărie am mai reparat ce am putut. Oamenii văd că drumurile sunt proaste şi de multe ori aruncă vina pe primarii din comună deşi aceste drumuri nu sunt în administrarea primăriilor”, ne-a declarat Octavian Tămaş, primarul comunei Tomeşti.

Pe drumurile judeţene din comună se circulă foarte rău. După sezonulde iarnă drumurile sunt foarte proaste. Nu mai vorbesc de tronsonul dintre Crişan şi Schitul Mănăstirii Crişan care nu este asfaltat deloc. Noi suntem cuprinşi într-un program multianual de refacere a drumurilor (câte 9 kilometri pe an). Este bine că se alocă fonduri pentru asta.”, ne spune Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu