luni, 12 aprilie 2010

PDL rezolvă criza politică din Consiliul Local Deva


După mai multe luni de certuri şi frământări politice iscate de lupta internă din PNL, în Consiliul Local din Deva s-a format o nouă majoritate, cu ajutorul căreia proiectele importante pentru comunitate vor putea fi puse în practică. Rezolvarea problemei politice de la nivelul legislativului local a venit din partea consilierilor PDL care au decis să iasă din starea de opoziţie şi să se implice activ în conducerea municipiului reşedinţă al judeţului Hunedoara. În acest sens, pe lângă crearea unei majorităţi stabile în  Consiliu, Democrat-Liberalii au desemnat şi un viceprimar pentru Deva în persoana Corinei Oprişiu. De aproximativ patru luni, nici un proiect major nu a trecut de Consiliul Local Deva. O parte dintre consilierii liberali, divizaţi, votau în funcţie de interesele grupului Moloţ–Ruşanu, permanent împotriva hotărârilor iniţiate de primarul Mircia Muntean, indiferent de priorităţile comunităţii locale.
S-a creat astfel un blocaj al legislativului local iar perspectivele pe următorii ani, până la viitoarele alegeri, nu erau deloc optimiste.
Primul Viceprimar femeie din istoria Devei 
În acest context grupul de consilieri ai PDL a acceptat o colaborare cu fracţiunea liberală fidelă primarului Mircia Muntean şi împreună cu reprezentantul UDMR au refăcut majoritatea în Consiliul Local Deva. Ca o garanţie a implicării active a PDL la susţinerea proiectelor pentru comunitatea Devei, viceprimarul liberal Florin Oancea a fost schimbat cu reprezentanta democrat-liberalilor, Corina Oprişiu. Noul viceprimar va depune jurământul şi îşi va prelua atribuţiile cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce Prefectura va valida legalitatea numirii în funcţie. Noul viceprimar al municipiului Deva, este de profesie inginer constructor dar a absolvit şi studii postuniversitare în domeniul economiei. De asemenea, Corina Oprişiu a susţinut un masterat în administraţie publică şi un MBA în administrarea afacerilor la ESCP – Londra.
Proiecte concrete pentru Deva
Imediat după desemnarea sa de către Consiliul Local Deva în funcţia de Viceprimar, Corina Oprişiu a prezentat un proiect denumit generic: „De la Cetatea Devei, la Deva cetăţenilor”. În cadrul acestui proiect reprezentanta PDL propune trei priorităţi pentru ca Deva să-şi câştige identitatea ca oraş al comunităţii şi nu numai ca o urbe la poalele celebrei cetăţi. Cele trei proiecte prioritare propuse de PDL pentru Deva sunt: Elaborarea unui proiect, finanţat din fonduri europene, pentru refacerea centrului istoric; Înscrierea a cât mai multe clădiri în programiul de reablitare termică a locuinţelor şi rezolvarea prin asta atât a scăderii costurilor pentru încălzire cât şi a renovării faţadelor şi a reparării instalaţiilor din subsolurile blocurilor; Promovarea unei hotărâri de consiliu local prin care să se reglementeze înfiinţarea unor Comitete Consultative Cetăţeneşti după modelul celor care funcţionează deja în multe localităţi din ţară, Timişoara, Arad, Craiova, Sibiu, Cluj Napoca.

 „Sper ca prin alegerea doamnei Corina Oprişiu în funcţia de viceprimar, să se termine scandalurile din Consiliul Local. Deva are nevoie de proiecte pe care nu putem să le punem în practică dacă aleşii locali nu lucrează într-un climat calm, fără tensiuni. Le mulţumesc colegilor din PDL că au avut încredere în mine şi că împreună am reuşit să aducem pacea în Deva” - Mircia Muntean, primarul municipiului Deva


 „Era de datoria PDL să se implice în deblocarea situaţiei tensionate de la nivelul Consiliului Local Deva. Un oraş nu poate funcţiona cu un consiliu care blochează fiecare iniţiativă a primarului. Am hotărât pentru binele devenilor să ne unim forţele cu toţi consilierii care vor prosperitatea şi dezvoltarea municipiului şi să acceptăm desemnarea unui viceprimar care să conlucreze cu primarul Mircia Muntean. Am deplină încredere în capacitatea de muncă şi pregătirea în domeniul administraţiei publice a doamnei Corina Oprişiu” - Tiberiu Iacob-Ridzi, președintele PD-L Hunedoara.

Irina Năstase

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu