joi, 1 aprilie 2010

Cinci hoţi au fost prinşi în timp ce furau fier vechi


Cinci persoane riscă ani grei de închisoare după ce au furat fier vechi din incinta unei societăţi comerciale situate pe strada Depozitelor din municipiul Deva. Paznicul unităţii a fost cel care i-a surprins pe hoţi, după care a anunţat poliţia. Furtul a avut loc în urmă cu trei zile. Hoţii au tăiat gardul metalic al societăţii comerciale, au pătruns în incinta firmei şi au furat mai multe piese şi subansamble metalice aflate în conservare. Fierul vechi a fost transportat de hoţi cu un cărucior până la gard, unde îi aştepta o autoutilitară, care era condusă de Crişan I. de 39 de ani din Deva. Paznicul a văzut furtul şi a anunţat poliţia.
În scurt timp la locul furtului au ajuns mai multe echipaje de poliţie din cadrul structurilor de ordine publică şi investigaţii criminale. Patru dintre hoţi au reuşit să fugă, însă şoferul autoutilitarei a fost prins în flagrant.
Hoții sunt implicați în mai multe furturi 
Fugarii au fost identificaţi la o zi după producerea incidentului. Ei au vârste între 18 şi 39 de ani şi au domiciliul pe raza localităţilor Deva, Şoimuş şi Hărău. Ei au fost duşi la sediul Poliţiei Municipiului Deva cu ajutorul jandarmilor, unde au fost audiaţi. Autorii furtului sunt cercetaţi în stare de libertate. Din cercetările poliţiştilor rezultă că hoţii sunt părtaşi împreună cu alte persoane şi la alte hoţii care au fost comise începând cu luna octombrie a anului trecut şi până în prezent. Prejudiciul în valoare de 18.000 de lei a fost recuperat în totalitate şi restituit societăţii comerciale prejudiciate. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de furt calificat, cei cinci riscă pedepse cu închisoare între trei şi 15 ani.
Maria Bulz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu