Vremea frumoasă a scos în parcul din faţa Şcolii „Horea, Cloşca şi Crişan” Brad peste 300 de prichindei şi părinţi care au participat la cea de-a doua ediţie a Târgului de Paşte organizat în sprijinul unor copii defavorizaţi pentru ca şi aceştia să simtă bucuria sărbătorii Paştelui. Târgul a avut ca scop expunerea şi vânzarea lucrărilor realizate de copii pentru a strânge bani. Fondurile colectate vor fi donate unui număr de 10 familii în care părinţii sunt afectaţi de handicap şi incapacitate de muncă. La manifestare au participat preşcolari şi elevi din ciclul primar şi gimnazial de la toate grădiniţele şi şcolile din municipiul Brad, dar şi de la alte unităţi de învăţământ din judeţ şi din ţară. Astfel, pe măsuţe şi panouri au fost etalate obiecte realizate de copii de la grădiniţa...
„Floare de Colţ”, şcolile „Horea, Cloşca şi Crişan”, „Mircea Sântimbreanu” şi de la Clubul Copiilor din Brad, dar au fost amenajate şi standuri ale şcolilor din comunele zărăndene: Buceş, Bucureşci, Crişcior, Ribiţa, Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Hălmagiu (judeţul Arad). Printre obiectele prezentate s-au aflat şi lucrări ale copiilor din 25 de judeţe ale ţării.
Exponatele au ilustrat apropierea sărbătorilor pascale
Tematica întregii manifestări a stat sub semnul apropierii sărbătorilor pascale, dar a celebrat şi venirea primăverii. Exponatele prezentate au fost dintre cele mai diverse: desene şi colaje, ouă încondeiate, coşuleţe cu ouă, icoane pictate pe lemn, sticlă sau pe pietre de râu, obiecte ornamentale sau căsuţe pentru păsări. Îmbrăcaţi în costume de iepuraşi, cu măşti, cei mici s-au bucurat de prilej şi şi-au îndemnat părinţii să cumpere lucrurile meşterite de ei şi expuse la târg. Părinţii încântaţi de realizările odraslelor au achiziţionat numeroase obiecte, astfel încât în mai puţin de o oră unele standuri s-au golit.
Printre cele mai căutate au fost coşuleţele cu ouă încondeiate şi icoanele pictate pe diverse suporturi.
Copiii interacţionează prin eTwinning
Acţiunea de ieri face parte dintr-un program interactiv desfăşurat pe internet care cuprinde unităţi de învăţământ din mai multe ţări europene. „Târgul de astăzi este rodul colaborării
dintre unităţile de învăţământ şi familiile copiilor care s-au implicat în această acţiune, lucru vizibil şi în calitatea obiectelor expuse. Manifestarea reprezintă, în acelaşi timp, o parte a programului eTwinning care include participanţi din mai multe ţări europene precum Polonia, Marea Britanie, Malta, Turcia, Lituania, Spania, Franţa. Aceştia ne-au trimis imagini cu obiceiurile şi obiectele realizate de ei cu prilejul Paştelui, expuse pe panourile de la târg. De asemenea, în program avem parteneri din 25 de judeţe din ţară care au ţinut să participe la manifestarea organizată de noi. De două săptămâni, primim colete cu obiecte pentru a fi expuse şi vândute la târg în sprijinul copiilor defavorizaţi”, ne-a spus Aurelia Ana, directoarea grădiniţei „Floare de Colţ” Brad.
Târgul a fost un succes
Târgul a constituit un real succes atât pentru copiii care şi-au dovedit îndemânarea şi talentul, cât şi pentru părinţii mulţumiţi de angrenarea celor mici în activităţi interactive. Succesul a fost evident la sfârşit şi pentru organizatori, atunci când au contabilizat banii rezultaţi din vânzări. La această ediţie s-au strâns 2.717 lei, o sumă mai mare decât cea de anul trecut. Cu banii colectaţi la ediţia precedentă au fost achiziţionate produse donate apoi familiilor aflate în dificultate.
Cătălin Rişcuţa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu